GINOP Pályázat

Kedvezményezett neve: TITÁN'94 Szerszámkészítő és Forgácsoló Kft.

Projekt címe: Új termelő kapacitások kialakítása a Titán'94 Kft-nél

Támogatás összege: 337 013 172 Ft

Támogatás mértéke: 50 %

Tényleges befejezési dátuma: 2022. január 20.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00165

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztési projekt több elemből tevődött össze. Infrastruktúra fejlesztés keretében saját ingatlanon megvalósult egy könnyen megközelíthető, bruttó 1000 négyzetméteres alapterületű fémipari megmunkáló üzem építése. Eszközbeszerzés keretében 3 tengelyes marógép, hőkezelő kemence, lézerhegesztő, szerszám-összeszerelő terület, valamint nagy szerszámok mozgatásához szükséges daru beszerzése, továbbá az IT hálózat fejlesztése, szoftver- és folyamatfejlesztés történt.

A 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás új gyártócsarnokának létesítésével újabb technológia vált elérhetővé a szerszámkészítés területén, mely kiegészítette, bővítette a cég tevékenységi körét, és munkahelyeket teremtett Lőrinciben, valamint lehetőséget ad a további fejlődésre is. Az 1000 négyzetméteres gyártócsarnok 30 tonnás daruval, belső úthálózattal 4,5 hektáros fejlesztési területen valósult meg. A beruházás eredményeként a lőrinci telephelyen nagy teljesítményű CNC-megmunkáló központ és hőkezelő üzem jött létre, lehetőséget biztosítva a szerszámkészítési, karbantartási munkák megvalósítására.


A fejlesztéssel nő a hozzáadott érték és a komplexitás, így a projektek teljes vertikumát képesek leszünk lefedni. Azaz nemcsak a 2 méter alatti gyártószerszámok készítését, az alakadó felületek megmunkálását és az összeszerelési feladatokat, hanem a jelenleg szűk keresztmetszetnek számító nagy szerszámlapok megmunkálását, a szerszámacélok hőkezelését, és az esetleges változtatásokból adódó javításokat is képesek leszünk cégen belül lebonyolítani, partnerek bevonása nélkül is.

Az Ipar 4.0 megoldások alkalmazása fontos eleme a fejlesztésnek. A gyáregység a modern elvárásoknak megfelelően termelésirányítási rendszerrel és a modern szerszám tervezéshez, programkészítéshez szükséges feltételek megteremtésével lehet igazán hatékony. A projekt során beszerzésre kerülő CAD a szerszámok a tervezésére, a CAM a forgácsoló programok írására, a Die Design program pedig a gyártás közi hibák kiszűrésére szolgál. A Clipper program a termelésirányítási rendszert kezeli.

A fejlesztés keretében megvalósuló termelési kapacitás bővítése, a modern eszköz- és géppark és a fejlett infrastruktúrájú vidéki telephely kialakítása a szektor többi szereplője számára is számos pozitív externáliát hordoz magában, mint például a versenyképességük növelése és fenntartása. A fejlesztés eredményeként cégünk nemzeti és nemzetközi hálózatokba kapcsolódhat be, mely jelentős hozzáadott érték- és exportnövekedési potenciált jelenthet.
Vissza